1st Anniversary

Salam semua..

wah memang dasar pemalas kan fiya ni..hehe sorry you all..kite terpaksa mengaku kite lebih suke blogwalking..blogwalking yea..bukan walking dead..

Alhamdulillah and insyaAllah sabtu ni 26 December 2015 will be my 1st wedding anniversary..at the same time baby kat dalam perot ni pun 38 weeks 6days..

So korang..actually fiya dalam dilemma ni..plan tu nak la celebrate kan..sebab belom tentu tahun depan kite masih hidup atau dah tak  de kan..and plan tu ingat nak booking hotel dekat2 je since dah sarat ni..tapi itula..nama pun dah sarat..buatnya dah booking hotel tetiba baby nak kluar awal nak join celebrate ke..acaner..?hehe

EDD baby 5 jan 2015..tapi last Saturday g checkup doctor cakap baby dah engaged so anytime dah la ni..jadi plan nk celebrate tu macam di awing awangan lagi..

And daddy pun dok pujuk baby kluar January 2016, sebab 2016 daddy dapat fraternity 5 days..kalau baby keluar 2015 daddy dapat 2 days jea..so baby..acaner..? bole ke tunggu 2016..?hehehe

Well kalau ikutkan hati xsabar nak jumpa baby..nak tengok rupa si kecik dalam perot mummy yang kuat bergerak..yang petang2 wajib bangun main bola dalam perot mummy..budak tecik yang kuat memberontak kalau mummy lambat makan..tapi tula saying..kalau awak bole sabar, at least 1 jan 2016 at 00:01am pun ok dah..sebab kononya daddy nak jaga kite lama sikit hehe..

Eh maaf la korang yea..fiya nak borak pasal anniversary, tapi nampak gaya macam lebih pada baby jea..hehe..

ok bab anniversary ni maybe beli adiah je la kot..and go for special dinner je dulu :-) later abis pantang kite celebrate lain haha amboi sangat kan..

ok korang..Bubye..doakan kite selamat melahirkan baby kite ni..and baby kite sihat sempurna hendaknya..amin..

Last but not least..Salam Maulidurrasul korang

Perempuan Bergaduh sebab Husband curang

Halu korang, lamakan xupdate..haha ni bukan namanya blogger sendu..nak sebut blogger pun layak dah ni..xpe2 kite update bila kite rasa nak cite something, tapi cite tu panjang xmuat kt fb n xmuat kat ig..makanya kite update la kat sini ye..

Lately ni dekat fb banyak la orang dok post pasal awek Kelantan bergaduh, awek Kelantan kena belasah etc..mula2 malas nak ambik port so lelaju jela scroll down kan..skali bila banyak sangat post pasal tu, fiya pun sesaje click video tu..siap ade part 1, part 2 bagai..aduhai



Base on video tu ade la dengar perempuan yang pukul tu cakap kacau laki aku etc etc n banyak orang comment cakap punca gaduh sebab suami curang.

Kalau korang tengok video tu, kemahin la tu kena belasah kan..kata pun ambik laki orang..tapi yang xsopanya..si isteri ni dah pukul2 tu siap buka baju pempuan tu Nampak boob dia huhu..macam..bukan kah xsopan..tapi xpelah..maybe dia ade sebab sendirikan.

eh sebenarnya fiya nak share opinion fiya..opinion berdasarkan otak yang waras berfikir (pempuan kalau tengah marah dah xbole bfikir..kan?)

Kalau perkara macam ni terjadi of course kite akan rasa marah kecewa bengang etc..tapi pada sape? suami yang curang? perempuan yg jahat? atau diri sendiri?

Secara logiknya 'Bertepuk sebelah tangan x akan berbunyi' korang setuju..?

1st of all, ape puncanya..?
adakah kite xcukup layan husband kite? makanya husband kite xcukup iman, and makan luar
adakah husband kite memang kaki perempuan?
adakah pempuan itu pengoda n mengoda husband kite? iman husband kite xcukup kuat lalu termakan godaan pempuan syaiton itu..?

Kite sebagai pempuan jangan sesekali merendahkan martabat kite. Yea memang sakit hati n marah tapi kalau kite pukul pempuan durjana tu pun adakah masalah selesai? jangan 100% salahkan pempuan tu, husband tu pun bersalah so kalau nak belasah tu belasah dua2 tapi jangan sampai kite yang merana masuk lockup sebab kena charge memukul.

If husband tu dah pilih untuk curang, dan kite ni dah memang buat terbaik untuk husband..Tanya husband tu..kenapa dia pilih untuk curang and minta dia buat pilihan..ingat kite ade hak ke atas diri kite..kalau husband cakap nak pempuan tu jugak..lepaskan saje..tapi kalau sanggup bermadu, stay..kalau xsanggup xpe..angkat kaki..kite xrugi pun..zaman sekarang ramai je janda berjaya, bekerjaya and bole sara hidup n anak tanpa husband.

fiya pinjam ayat kawan fiya kat fb:
" Perkahwinan adalah sesuatu yang harus diperjuangkan tapi kalau sampai 1 level yang xboleh diselamatkan, just let it go "

Jadi kite sebagai pempuan..jangan sesekali merendahkan martabat kite DAN kite ade hak ke atas diri kite..INGAT kite berhak buat pilihan  (reminder utk diri sendiri jgk).


Nauzubillah minzalik..moga Allah jauhkan perkara buruk dari diriku

Copyright to La Belle Fya
Designed by UMIESUEstudio 2015